14.02.14

Даниленко Олександр. Історія створення: "Reggae "




Автор статті: 



Композиція «Reggie»гурту MORJє своєрідним поєднанням африканської та української культури. Цей симбіоз знайшов відгук і у відео також. Все розпочинається з появи двох матерів на тлі безмежного неба, які є джерелами українського і африканського життя відповідно. Вони народжують основних персонажів: козака і його чорняву пасію, яку невдовзі викрадає дракон, а наш хоробрий герой вирушає на її порятунок.




  Дракон, до речи, аби зберегти міжкультурну рівновагу набув рис свогокитайського пращура. Стало у пригоді і те, що танок китайського дракона гарно підходить до анімації у техніці комп’ютерної перекладки.


У відео з’являється персонаж риби з попередньої роботи «Зійшла зоря» на пісню Очеретяного кота. Гурти MORJ та Очеретяний кіт родом з Вінниці та є добрими друзями. Саме завдяки Котам я познайомився з Моржами.

Щоб показати городян метушливими, я зробив їх ноги у формі колеса, яке швидко обертається при русі, а тіло розгойдується у різні боки. Також цей прийом дуже спростив процес анімації великого натовпу.



Спочатку ведмідь мав контрабас традиційного кольору, але музики попросили замінити його на зелений, босаме зелений контрабас має справжній прототип у історії гурту MORJ.




Музики-тварини спочатку взагалі не приймали участі у пригодах козака і подіях. Вони були замислені як незалежні оповідачі. Потім вирішив, що потрібна все ж таки якась точка дотику. Нею стала сцена, коли лев рятує козака від натовпу і доправляє його до замку із заточеною коханою.



Компас, який має козак, завжди вказує на напрямок, що веде до принцеси.



Є цікава історія стосовно папуги пірата. Його я навмисно не анімував і зробив нерухомим, аби він був піратським атрибутом, невід’ємною частиною персонажа. Папуга залишається перпендикулярним до руки пірата, незалежно від її рухів. І тому коли спрут затягнув пірата під воду, то папуга зник разом з ним. Я власне не приділяв уваги цьому моменту, але моя мама при перегляді ще до прем’єрного показу, засмутилася через те що папуга гине і попросила мене зробити, аби він відлетів у останній момент. Цього робити я не хотів, і не зробив. Але пізніше, у фінальній версії, розмістив папугу на гілці вже після сцени зі спрутом, що доводить його порятунок. Непомітна деталь, але мамі було приємно.


Подивитись анімацію:

Читати інше:
Олександр Даниленко. Історія створення: "Карпатський реп"


Олександр Даниленко. Історія створення: "Зійшла зоря"

Немає коментарів:

Дописати коментар